My CONTACT :

Damian S. L. Yeo & L. C. Goh (DSLY)
No. 2007, Lorong Sidang Omar, off Jalan Penghulu Abbas, Bukit Baru, Hang Tuah Jaya, 75100 Melaka

Tel : 06-2347011
& 06-2347012
Fax: 06-2347022

------------------------------------

Tuesday, January 27, 2009

Class Act of Ali Last Term

Yes, I am speaking about the not-so-clever-on-the-race-of-Deputy President Ali Rustam. Hearing him speaking English over the rostrum is hilarious. Friends in UMNO call him Ali Last Term. I hope they are correct.

Anyway while PKR score a victory in Perak where one of UMNO's ADUN leapfrog to Pakatan, our dear friend in Malacca had a cross-over of some 40 members of PAS from a non-listed PAS branch in PAS kawasan Bukit Katil. In fact my comrade, Saudara Sofi Wahab (PAS Info Chief), in his blog told us that this goon, is a former UMNO member who 'lompat' to PAS is now back to his UMNO home, and a non paying PAS member. Meaning technically, he has probably a non member of PAS. So basically he would seems to be a former member of PAS and UMNO joining back UMNO. What a joke.

Interestingly, there is no PAS branch in that area. And uninterestingly, this has become a news for UMNO led spoiler Utusan Meloya to just print out a story just to please the UMNO goons. Either Utusan has no more news to print or that their editors are just plain UMNO goons.

ALI BODOHKAN RAKYAT MELAKA DAN DIRI SENDIRI ~ Ref Malaysiakini

Ternyata tindakan Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam menggembar-gemburkan berita 41 orang ahli PAS dan seorang Ketua Cawangan PAS memperlihatkan ketidakcerdikan beliau. Di samping itu beliau cuba memperbodohkan rakyat Malaysia khasnya rakyat negeri Melaka.
Ali Rustam lupa bahawa rakyat Malaysia kecuali orang Umno sudah cukup faham dengan permainan media pengampu seperti Utusan Meloya (Utusan Malaysia).
Seperti yang saya postingkan di dalam Blog ini semalam, Ismail Tompang (Senin Tompang) adalah ahli PAS yang sudah lama keluar PAS dan berminat untuk menyertai Umno. Sudah bertahun-tahun beliau tidak membayar yuran, malah tindak-tinduknya juga sudah lama diketahui oleh PAS Kawasan Bukit Katil.Beliau adalah bekas ahli Umno yang mempunyai kepentingan diri. Sentiasa bertukar parti yang disokongnya semata-mata kerana mencari habuan. Beliau pernah cenderung kepada DAP dan PKR kemudian berpatah balik menyertai Umno.
Jadi tidak perlulah dirisaukan orang seperti ini tempat yang paling sesuai untuknya ialah bersama Ali Rustam. Jumlah 40 orang lagi ahli PAS yang ikut jejak langkah Ismail adalah tidak benar kerana ahli di cawangan yang sudah lama mati inipun tidak sampai seramai itu. Mungkin Ai Rustam mengirakan jumlah tersebut dengan bayang-bayang sekali. Kalau adapun 40 orang mungkin ianya bukan ahli PAS tetapi penyokong Umno atau orang yang tidak berparti.
Saya hairan bagaimana calon Timbalan Presiden Umno cuba memperbodohkan rakyat. Dalam sedar atau tidak sedar beliau memperlihatkan ketidakcerdikan beliau sendiri.

No comments: